ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραρριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα''.
Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο Δημήτρης Ρέππας τονίζει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»
«Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε ως κράτος τους καλύτερους στις αντίστοιχες θέσεις, ό,τι θα έκανε δηλαδή ο καθένας στην προσωπική του επιχείρηση. Αυτό σημαίνει αξιολόγηση αντικειμενική, αλλά και αξιοκρατική, με διευκόλυνση της κινητικότητας των υπαλλήλων μέσα στο κράτος και με λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων, βάσει συγκεκριμένης στοχοθεσίας. Το μισθολογικό κόστος, λόγω των περικοπών που έχουν γίνει αλλά και της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων, υποχωρεί..».
Αναφερόμενος στη σύνδεση της παραγωγικότητας με τις αμοιβές λέει: «η προαγωγική εξέλιξη και οι αμοιβές δεν μπορούν να προκύπτουν αυτομάτως, με τη συμπλήρωση ετών για παράδειγμα, αλλά πρέπει να αποτελούν το αντίκρισμα του μόχθου και της συμβολής ενός υπαλλήλου και μίας υπηρεσίας στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη».